Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2009 00:15 - Прозоречни климатици
Автор: klimatrik Категория: Други   
Прочетен: 2135 Коментари: 0 Гласове:
0




Прозоречни климатици
  за въздуха - това е най-икономичното решение на микроклимата в близкото минало, това е най-често срещаният  тип на климатици. Монтажът на този вид климатици може да се направи  както от страна на клиента, така и  от специалист от сервизен център.

Прозоречният климатик за въздуха е непретенциозен: той не се нуждае от специална инсталация. За негово инсталиране не се изискват специални умения и инструменти, най-важното е да се избегне да има промеждутъчни разстояния. Прозоречните климатици могат да бъдат закупени от хора с различни финансови възможности, тъй като те се отнася към по-достъпните. Въпреки това, в наше време, почти всички производители предлагат модели прозоречни климатици с различен капацитет и мощност. Най-обикновените от тях охлаждат въздуха, а по-скъпите имат и режим на отопление, а също така и дистанционни управления. Всичките съставни части на прозоречните климатици се намират в една обща камера, така че монтирането на апаратурата не е трудно. Съвременните прозоречни климатици обладават със свойствата да охлаждат и загряват въздуха, да смесват стайния въздух със свеж и да пречистват въздуха в помещението от прах.

Достатъчно е да се припомни, че първите появили се климатици в света, са били именно прозоречни. Наричат ги така, понеже се монтират именно в прозорците. Това е техника за пречистване и охлаждане на въздуха за тези, които не искат да харчат за придобиване на климатик излишни пари. Най-голямото им предимство е лесната инсталация. Следва да се отбележи, че необходимостта за скъпите професионални инструменти за монтиране на сплит система (както и за монтаж на климатици ) значително увеличава разходите за тяхното инсталиране и прави невъзможно самостоятелното им монтиране. Прозоречните климатици още от началото са пълни с необходимата течност, те не изискват специални манипулации и действия, които да затруднят клиента. Те разполагат с достатъчно добър външен вид и набор от основни и необходими за вас функции.

Наред с всички предимства, този вид климатици имат и редица недостатъци, един от които е по-шумната им работа.

Накратко за прозоречните климатици, възможност за бърз монтаж, достъпна цена, удобство при използването. Тези системи са предназначени за малки и средни помещения. Преди десетилетия това бяха най-разпространените климатици. Моноблокови машини монтирани на предварително изработени в дограмата отверстия. Предлагат се модели от 1.5 до 6 кВт мощност само за охлаждане или за охлаждане и отопление, някои имат предвидена възможност за частично вкарване на свеж въздух от вън. В сравнение със сплит системите са по-шумни, но недостатъците се компенсират с предимствата, които са повече на брой.




Тагове:   климатик,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: klimatrik
Категория: Бизнес
Прочетен: 29379
Постинги: 6
Коментари: 4
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930